kds

De module – hoe werkt het?

De module – hoe werkt het?

Welkom bij de module ‘Gezondzorgen’

In deze module leer je om op eigen kracht weer balans te vinden in het zorgen voor anderen en zorgen voor jezelf. Want: gezond zorgen kun je leren! Uit onderzoek blijkt dat zorgen voor een naaste extra druk op een mantelzorger kan leggen. De balans tussen bezigheden voor anderen en ontspanning raakt nogal eens verstoord. Dit kan zorgen voor overbelasting. Het herkennen van signalen van overbelasting is een eerste stap op weg naar het herstellen van die balans. Je krijgt informatie, tips en oefeningen om overbelasting te herkennen, aan te pakken en te voorkomen. Je kunt je ook laten inspireren door de persoonlijke verhalen van een viertal mantelzorgers. Heb je vragen? Stel deze dan aan je zorgverlener. .

Starten en het opslaan van je oefeningen

Door op de knop ‘Start module’ te klikken, start je direct de oefeningen. Wil je naar een volgend onderdeel in de module? Klik dan onderaan de pagina op  de pijl (let op: als je iets hebt ingevuld, moet je de pijlen gebruiken om deze gegevens te behouden).

Start de module >>

Wat kun je hier nog meer?

Zoals je ziet aan de menubalk bovenin, geeft deze omgeving je veel extra informatie. Zo kun je bij ‘Thema’s’ bijvoorbeeld meer achtergrondinformatie lezen. Of je kunt eerst op de home pagina de korte zelftest doen. Deze mini-test adviseert je welke oefeningen in de module extra interessant voor je zijn.