Aandacht voor jezelf

Aandacht voor jezelf

Goed voor jezelf zorgen is een voorwaarde om de zorg voor anderen vol te kunnen houden. Veel mensen vinden dit lastig, omdat ze bijvoorbeeld bang zijn de ander dan tekort te doen. Hoe zorg je voor jezelf? Waar krijg je energie van? Waar laad jij van op?

Zorgen voor jezelf

De module helpt je in kaart te brengen hoe goed jij voor jezelf zorgt. Ga bij jezelf eens na of je voldoende (nacht)rust neemt. Of je gezond en afwisselend eet. Hoe het staat met je lichaamsbeweging? En besteed je voldoende tijd aan leuke en ontspannende activiteiten?

Aan de slag met “Zorgen voor jezelf” >>

Tijd voor jezelf

Schiet die aandacht voor jezelf er vaak bij in? Blijf je doorrennen, jezelf wegcijferen? Dan wordt het tijd om te kijken hoe je beter voor jezelf kunt gaan zorgen. Waar krijg jij energie van? Kun je daarvoor ook ruimte vinden in je agenda? Het helpt om hier bewust tijd voor in te plannen. De volgende stap is om te bewaken dat je die geplande tijd ook aan eigen activiteiten besteedt. Dat blijkt in de praktijk nog wel eens lastig te zijn. De module geeft je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Aan de slag met “Tijd voor jezelf” >>